Tulipa käytyä perinteisesti pikkujouluristeilyllä, ja laivaksi valikoitui perjantai-ilta lähdön vuoksi Siljan Baltic Princess.

Laivaannousu tapahtui ihan mallikkaasti, kun ei rynnitty muiden hätäisten joukossa ensimmäisenä, pääsimme rauhallisesti kävellen koko matkan terminaalista hyttiin.

Hytti oli ihan siisti, mainittakoon ettei aina ole ollut edellisten jäljiltä...

Ilta oli leppoisaa, paljon tietysti ihmisiä tähän vuodenaikaan, mutta baaritiskeillä ei juurikaan tarvinnut odotella, istumapaikkoja löytyi joka paikasta jne.

Seuraavana päivänä vasta oikeastaan palvelu töksähti, aamupalalle menimme kahvilaan, jonka jono yletti kahvilan ulkopuolelle reippaasti, opasteita ei missään ollut toisesta palvelulinjasta. Jono ei myöskään liikkunut, koska kassan myyjä juoksenteli hakemassa kahvikuppeja ja vesipulloja, vaikka olisi mielestäni voinut maksattaa asiakkaista edes osan, ennenkuin täytti puolitäysiä kuppikoreja. Liekö sitten Siljan perehdytyksessä halutaan kaiken näyttävän runsaalta...?

Joku tiesi kertoa meille, että toisella puolella olisi toinen linjasto, jossa sitten pääsimme etenemään.

Aamupalan jälkeen kiertelimme taxfreessä, muissakin putiikeissa, ja sitten osaa porukkaa alkoikin janottamaan, ja siirryimme tanssiravintolaan.

Baaritiskillä vieressämme oli miesporukka, jotka olivat kaiketi korvanneet aamukahvit paukuilla, sen verran horjuvaa oli askel. Odottelimme vuoroamme miesten perässä, ja kun ukot poistuivat, toinen baarimikoista tiuskaisi kiukkuisena kollegalleen, että "Saa...nan juopot, tulee tänne mesoomaan tähän aikaan päivästä!"

Öööh, anteeksi, baariin? Oli tainnut herra asiakaspalvelijalla jäädä unet vähille, ei silti mielestäni kuulu muiden kuullen tuollaisia päästellä, taukohuoneet on sitä varten. Jäi lievästi paha maku, eikä me niitä yksiä juomia kauempaa siinä juottolassa vietettykään.

Nooh, iltapäivällä alkoi jo nälkä vaivata, ja mietimme mistä edullisesti saisi ruokaa, pihviravintolaan kun ei ollut varaa, joten valitsimme sitten samaisen kahvilan jossa aamupalat söimme.

Tällä kertaa muistimme nopeamman tiskin, ja tarjottimet mukaan noutopöytään. Tarjolla oli lihapullia, jopa itsetehdyn näköisiä, muusia, keitettyjä kasviksia(?) ja pennepastaa, jossa näkyi tomaatin kappaleita siellä täällä.

Otin lautaselle kolme lihapullaa, noin kourallisen muusia ja muutaman pastan. Tiskillä rouva ilmoitti, että 13€.

Mitäh !?!?! Kolmesta lihapullasta ?!?! Kysyin, että saa kai tähän hintaan santsata? No ei saa...Mutta voisin, ennenkuin maksan annokseni, hakea siihen lisää.

Palasin takaisin, ja lisäsin sitten miehekkäästi arviolta puoli litraa muusia lisää, sekä kymmenkunta lihapullaa. Jokainen voi itse arvioida käytökseni, oliko se törkeää, mutta Turussa ei kovin montaa lounaspaikkaa ole, jotka kehtaavat veloittaa 13€ lounaasta.

Palasin sitten pöytään, ja ystäväni kanssa jaoimme annoksen, joten kai sen hinnaksi sitten loppujen lopuksi jäi 6,5€....

Muusi oli satavarmasti jauhemuusia, jonka kilohinta pyörii arvioiden noin vitosessa, pastaa saa eurolla aika monta annosta, ja lihapullat, vaikkakin itsetehdyt, ovat kilohinnaltaan max 20€. tällä laskutoimituksella nopeasti pääsee kärrylle katteen määrästä Siljan hinnoissa. Tai ainakin kyseisen kahvilan.

Loppuillasta kiertelimme laivaa, veimme välillä ostoksia hyttiin, ja noin Maarianhaminan kohdalla (klo 14-15), olisi hyttisiivooja halunnut siivota hyttimme. Kieltäydyimme kohteliaasti, aika kauan olisi muutoin pitänyt istuskella seuraavan asiakkaan pedillä/baarissa.

Vihdoin sitten sekin risteily päättyi, muutoin siis ihan hauska reissu, mutta ihan pari pikku juttua.....