SYKSY%C3%84-16%20009.jpg

 

Olen käynyt kyseisessä ruokalassa lapsena, silloin joskus 80-luvulla, ja nyt nostalgisesti kävin extempore noin 20 vuotta myöhemmin, perjantai-iltapäivällä.

Plussat heti alkuun siitä, että paikka on sinnitellyt vuodesta -71, ja perään miinus, että ruokalan ilmapiiri on edelleen siinä samassa aikakaudessa.

Sisäänkäynti ahtaasta tuulikaapista, nariseva ulko-ovi. Järkyttävän ahdasta, eikä tiskille siirtyminen ollut mitenkään järkevästi suunniteltua, vaan jouduin survomaan pöytää väistellen oikealle puolelle muutaman muun asiakkaan taakse.

Ruokalista? Missäs semmoinen on? Aaa, tuolla tiskin päällä "...Se on alusta asti tarjonnut paikan päällä tehtyä suomalaista kotiruokaa.(suora lainaus Googlesta)", listalla mm. hawajin leike, oskarin leike, sveitsin leike jne. Suomalaista listalla taisi olla kaalilaatikko....

Siirryin kassalle, jonka myyjä puhui kännykkään, ei katsetta, saati sanatonta huomioimista. Odotin noin 4 minuuttia, kunnes hän sulki puhelun, huuteli luukusta tilauksen, toimitti pöytään annoksen, haki vesikannun, ja palasi sitten tiskille.

Kysyin mitä lihaa leikkeissä käytetään, "odotas kun lunttaan täältä"

Valitsin poikamiehen leikkeen, mitähän se sisältää? "Odotas, kun lunttaan senkin"

Annoksen hinta oli 12,80€, joten hintaan nähden odotukset olivat kovat.

Kymmenisen minuuttia odoteltuani kassa toi pöytään annoksen; arvatakseni pakasteleike paneroituna, päällä kinkkusiivu ja ananasrengas, sivussa puolikas jääsalaattituppo, herneenversoa, kaalisalaattia, kurkkusiivu ja tomaattilohko. Poikamiesmäisen annoksesta taisi tehdä vain koko ja mauttomuus. Ranskalaisia ei oltu suolattu, mutta leike oli kasteltu jollain kermantyyppisella litkulla, kuorrutteen maku oli ihan hyvä.

Ravintolaa katsellessani tuli vaivaantuneen ankea olo, seinät vaaleankeltaisenruskeat, pyöreitä pöytiä ahdettu niin paljon kuin vain suinkin mahdollista, asiakkaat lisäkseni vanhuksia, pääsäntöisesti joivat kahvia.

Vessassakin kävin, vain todetakseni että vanhasta matkailulehdestä leikattu kuva tumminen kehyksineen olisi kruunannut huussin, kääntymään siellä ei mahtunut.

Turun Sanomat oli tehnyt artikkelin, jossa kerrottiin paikan omistajan vaihtuneen, mutta uusi omistaja ei aio uusia mitään, tai ainakin näin itse muistan pääkohdat jutusta.

Sääli, sillä seinien päivitys ja pöytien vaihto raikastaisivat huomattavasti mestaa.

Ymmärrän tietysti, että retro on in, ja jos sellaista haluaa, Tähtibaari on oikea osoite.....