Pari viikkoa sitten, keikan päätteeksi päätimme kävellä vielä yöpalalle tuttuun paikkaan, joka aiemmin on vakuuttanut loistavilla hampurilaisilla. Viime kerralla tosin ilta päättyi ikävästi, mutta ei siitä jäänyt eiikinäenää-oloa.

Noh, tuttu osoite, keittiö oli vielä auki, paikalla nopeasti katsottuna kaksi pöydällistä porukkaa, yhteensä siis meidän kahden lisäksi ehkä kahdeksan ihmistä yläkerrassa, ja muutama asiakas alakerrassa.

Istuimme pöytään, ja tarjoilija tuli englantia puhuen kysymään mitä saisi olla.

No, otimme oluet jotka tuotiinkin lähes samantien. Päätimme tilatakin heti, koska menu oli supistunut neljään pääannokseen, joista ei ollut vaikea valita, jos ei voi sietää aurajuustoa tai pekonia. Päätimme myös ottaa alkuun kierreperunat.

Istuimme ja odotimme, olueni oli jo viimeistä senttiä myöten tyhjä, tarkistimme aikaa tilauksesta. Lähes kolme varttia olimme odottaneet, eikä alkupalasta ollut tietoa. Toinen tarjoilija tuli paikalle, kun ihmettelimme kestoa ääneen, ja lupasi selvittää tilanteen.

Tästä hetken päästä ensimmäinen tarjoilija saapuikin annosten kanssa, eikä oikein ymmärtänyt kun kysyin miksi alkupalat tuotiin pääruokien kanssa. Pyysi kyllä anteeksi kun hoksasi itsekin.

Annokset oli kyllä kasattu entisenlaisesti, laudan päälle ja hamppari kytketty siihen kiinni puutikulla, mutta maku ei nyt juurikaan ihastuttanut, ei myöskään harmittanut, se oli vaan plääh. Puoliverinen paksu pihvi, vähän heinää siellä täällä, sämpylä varmaan voideltu kanamunalla,niin muoviselta se näytti.

Poistuimme maksettuamme, emmekä tuskin palaa enää tämän omistajan ravintolaan.


No, muutama päivä meni, ja tuli pyyntö arvioida käyntimme. Kirjoitin mielipiteeni, "sisustus radikaalisti köyhempi entiseen verrattuna, pirkkaperunat rasvakeittimessä 45 min?, alkupalat jälkkäriksi", annoin 2/5.

Ja sainkin vastauksen kirjoitusvirheineen, ilmeisesti osui arkaan paikkaan. "Puoli tuntia on kohtuullinen aika odottaa hienossa ravintolassa (?), emme käytä pirkkaperunoita, sisutus on kesken eikä varmasti tule miellyttämään minua, 80-luvulle jämähtänyttä."

Hahhhahhhaaa, sillä lailla. Loistavaa markkinointia, peukku sille. Emme taatusti tule enää (koskee ainakin minua), ja muistamme myös kertoa kavereille!