Sain palkinnoksi lahjakortin Kaskikseen viime syksynä eräästä kilpailusta, arvo 100€.

Pöytää aloin varaamaan jo viime vuonna, mutta valtavan suosion sekä joulun lomien vuoksi vapaa pöytä kahdelle järjestyi vasta nyt huhtikuussa.

Netistä ei annoskuvauksia löytynyt, pelkistetysti vain että valittavana on joko 4:n tai 6:n ruokalajin menu.

Jännittävää, ja meille ihan sikäli ok, ettemme ole allergisia tai noudata mitään ruokavaliota, joka rajaisi tarjontaa.

Vihdoin sitten saapui odottamani ilta, ja olimme paikalla 10 minuuttia ennen pöytävarauksen alkua. Tarjoilijat siivoilivat kaikessa rauhassa pöytiä, pyysivät meitä odottamaan ulkona, kunnes kutsuvat sisään.

No odottelimme, itseasiassa noin puoli tuntia ulkona ilta-auringon laskiessa, ja kun alkoi  tulla jo todella kylmä, siirryimme kutsumatta sisälle, ahtaaseen baaritiskin edustaan. Siinäkin kymmenisen minuuttia vierähti, ennenkuin tarjoilija ohjasi meidät pöytään.

Katselin tilaa, ja ihmetyksekseni pöydät olivat tuoleineen täysin eri paria paikan maineen kanssa. Maali halkeillut, kattovalaistus johtovirityksineen melko nuhjuista. No, ajattelin toki ensin että ehkäpä sisustus on tarkkaan harkittu, ja ruoka puhukoon puolestaan.

Tarjoilija saapui piakkoin, ja tunnelma muuttui omasta mielestäni välittömästi. Jo ensimmäinen kysymys "hei, mitäs teille tänään kuuluu?" hätkähdytti, ja en oikein osannut mitään fiksua sanoakaan. Tarjoilija otti selkeän opastajan roolin, joka oli täydellistä ainakin minulle, en juurikaan ole hienoissa paikoissa käynyt ja viineistä tiedän sen että niitä on kahta väriä ja joko kuivaa tai makeaa.

Kerroimme ottavamme 6 lajin menun, minulle jotain "makeahkoa" valkoviiniä ja isännälle olutta, ja muutaman minuutin kuluttua sain hirmu hyvää, ennyttietenkäänenäämuistanimeä-viiniä, ja isäntä sai islantilaista yrttiolutta.

Taas muutama minuutti, ja nuori kokki toi meille keittiön tervehdyksen, joka oli hirvittävän hyvää...itsetehtyä hapankorppua mm.

Sitten hapanjuureen leivottua leipää, nam.

Alkuruokia tuli kaikkiaan 4 annosta, erilaisia salaatista keittoon, ja kaikissa oli joku elementti joka suli suuhun, maut olivat upeita ja ruoan rakenteet tarkkaan mietittyjä. Jopa koristekukat söin :)

Pääruokia oli kaksi erilaista, kalaa ja naudanlihaa, ja vaikka alkuun pienet annokset mietityttivät, kun on ulkoruokaillut lähinnä kebabia, niin viimeisen annoksen kanssa oli taisteltava, niin täynnä oli vatsa.

Ja sitten tuli vielä jälkiruoka....hohhoijaa, mutta kyllä sekin lautanen melkein tyhjäksi tuli.

Annokset olivat upeita, ja makujen puolesta Kaskiksen Michelin-tähti on ansaittua, mutta ehkä sitten itse olen liian vaativa, kun paikan sisustus jäi valjuksi.

Mutta kaikenkaikkiaan siis palvelu oli huipputasoa, tunsin itseni todellakin tervetulleeksi nahkean alun jälkeen, sain ammattitaitoa joka perustuu jakamattomaan huomioon ja sellaiseen pelisilmään jota ei Suomessa 80%:lla asiakaspalvelutyöskentelijöillä ole. Suosittelen omalta osaltani lämpimästi!


Tylsästi tähän loppuun lisään miinukset...

- Loppulasku oli 189€, no tuskin tulen enää koskaan syömään tämän hintatason ruokaa...

- Jälkiruoassa oli yhtenä osana tillisorbettia. Ööö, kaikki muu oli todella todella hyvää, mutta tilliä?!? Se jäi sulamaan lautaselle....