Tämä on nyt aika ympäripyöreästi kirjoiteltua, mutta kävin tapahtumassa torstaina 20.7.17, sen verran että kävelimme jokirantaa Varvintorilta Vaakahuoneelle ja takaisin, noin tunnin verran. Silmiinpistävää oli järkyttävät hinnat, joka nyt tottakai on oletettavaa Suomessa, mutta siltikin toivoisi, että kun jonkun verran olen ulkomaillakin käynyt, ja kokemukseni mukaan ympäri Eurooppaa on tapana täyttää kadut myyntikojuilla joista saa lähes mitä tahansa muutamalla eurolla, niin minkä ihmeen takia täällä kaupataan itsetehtyjä koruja, villasukkia, sinappisilakoita jne., joista sitten pyydetään uskomattomia hintoja vedoten siihen että ne on käsin tehty?!?

Toki lomalaisilla on rahaa, ja turistit maksavat mitä pyydetään, mutta kun täällä on myös meitä taviksiakin, joilla ei ole varaa maksaa kupillisesta kahvia 2,50€, tai hodarista 4€....

Olisi mukavaa muutenkin, jos täällä olisi eurooppahenkistä elämää muulloinkin kuin kerran neljässä vuodessa.

Kun lauantaina olisi kiva käydä torilla vaikka,siellä kun on vaan 3/4 alueesta ruokamyyjiä, 1 vaatekauppias ja joskus 1 kirjakauppias tai pölynimuripussikauppias, siinä tämän kylän keskus, hohhoijaa....kävelykatu/kadut tyhjinä, kahviloita ei juuri missään enää, pari hassua terassia. Keskusta ei houkuta viettämään aikaa kyllä ollenkaan.

Tuttuni olivat useampana päivänä olleet tuolla Tall Shipsissä, ja hienoa kuulemma oli, että ilmaiskonsertteja oli järjestetty, siitä plussa, mutta ilotulitus oli aivan surkea heidän sanojensa mukaan. Eräs pariskunta kertoi asuvansa tapahtuma-alueella, ja kertoivat että kassit tarkistettiin moneen kertaan päivän aikana, kun olivat kauppareissulla tai kotiin palaamassa, toki hyvä että järkkärit olivat hereillä. Ainakin porteilla. Alueella itse huomasin erään herran lorottelevan suoraan ihmisten edessä pusikkoon, bajamajan seinän vieressä. Joita oli kymmenkunta vierekkäin....

No, se siitä, josko neljän vuoden päästä saataisiin alueelle myyntiin vaikka kesämekkoja tai toppeja tai uikkareita tai rantalipsuja tai tai tai.....Ja ostettavaan hintaan :)